This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

Как се връзва шал 

Какво трябва да знаете

Най-популярният възел е наречен Парижкия.
Късите кожени якета изглеждат  страхотно с повечето стилове възли.
Цветните и шарени шалове са чудесен начин за добавяне на визуален интерес към вашия външен вид.

”Този възел изглежда страхотно  с късо кожено яке с една врязана яка долу в ляво.”


Шал вързан с апломб добавя стил и топлота на зимния Ви гардероб.  Шал, в основния смисъл на думата означава,че обвива и защитава врата Ви и държи студеното течение на въздуха надалеч от спираловидната яка долу, оставяйки ви податливи на улов хлад.

 

Веднъж  като се научите  да връзвате шал около врата си на различни възли, може да оставите анорака, който се търкаля у вас и всъщност  да започнете да носите стилните мъжки зимни палта,за които сте чели. Затова тук е нашия ръководител за това как да го вържете, както и нашите предложения за най – добрите якета и най-добрите възли.

 

Парижки възел


Парижкият е най-популярният възел. Ето как се връзва той: Вземете шала с две ръце и го сгънете по дължина, увийте го около врата си, въведете свободна интерпретация чрез връзване на примка пред себе си и я стегнете. Можете да си играете с опъването на възела и дебелината на шала чрез удвояване на шала надлъжно. Този възел изглежда страхотно и с късо кожено яке с една врязана яка долу в ляво.Ако денят е студен, можете да сложите шала в якето и да дръпнете ципа.

 

Един възел

Веднъж завъртяният възел е вашият начален възел за всички онези свежи дни, когато имате нужда от малко повече комфорт, но не искате да отидете с пълната си арктична готовност.

Повечето мъже го използват за бързо пътуване до работата или за вечерта със спортна фланелка.
Целта на този възел обикновено е да затопля. За да се научите да връзвате шал с веднъж завъртян възел, просто сложете шала на врата си, като позволите на единия край да е по-дълъг от другия.

Вземете дългия край на шала и го завъртете около врата си, оставяйки го да падне на гърдите Ви. Ако имате дълъг врат, покрийте го с шала откъм гърба само малко, така че повечето от врата между якето и основата на черепа  да е покрит.

 

Веднъж завъртян разхлабен възел

Веднъж завъртяният разхлабен възел е повече за модата и с това да разполагаш с шал “за всеки случай.” Този вид възел се връзва идеално с палто или с яке с качулка за спретнат вид на авантюризъм. Когато става дума за връзване на такъв вид шал се прилагат същите правила като  за веднъж завъртяния възел: драпирането е слабо, все едно сте нямали време да направите възела правилно.

Два пъти завъртяния възел

Два пъти завъртяният възел предизвиква Парижкия, когато се отнася до възела за тези студени дни.
Всъщност, ако ви харесва парижкия възел, може да промените външния си вид с два пъти завъртяния възел просто за удоволствие, без да жертвате топлина. За разлика от парижкия, обаче, изисква по-голяма яка на якето, защото този възел заема много място. Ето как се връзва два пъти завъртяния възел: Започнете, както при веднъж завъртяния възел, но се уверете, че единия край е значително по-дълъг от другия. Вземете по-дългия край и го завъртете около врата си два пъти, като не правите прекалено стегнат възел. Направете дължините на краищата така,че да съвпадат или да са сравнително  равни. Това ще отнеме малко практика, но възел по този начин ще направи всичко различно в студения ден. Това е идеално за облото деколте и мандариновия стил яки върху късо кожено яке (добавя се допълнително топлина).

Всеки човек има тези моменти сутрин, когато трябва да реши как ще се изправи срещу елементите. Носите ли това, което наистина искате и страдате или отивате с градската версия на оцеляването костюм – ски анорак? С шал, обаче, Вашия зимен гардероб се разширява и става приспособим към променящите се условия. Всичко това Ви помага да се изправи пред студените елементи в стила.

 

  • Unique Post

Остави отговор